Jongeren kijken naar prijs en niet naar merk bij aanschaf eerste wagen

jongeren-auto

Bij de aanschaf van een eerste wagen is de prijs de grootste doorslaggevende factor. Nog meer dan het merk of het verbruik. Dat blijkt uit een onderzoek bij 185 jongeren.

We zijn er vroeg bij als het aankomt op het aanschaffen van een eerste wagen. Dat blijkt uit cijfers van Dedicated Resources die in opdracht van Car-Pass 185 jongeren (-35 jaar) ondervraagde. Zo kocht 50 procent van de ondervraagden zijn eerste auto op 20-jarige leeftijd. Opmerkelijk: Van die groep deed 61 procent het zonder (financiële) hulp van de ouders.

De eerste auto was voor tachtig procent van de ondervraagden een tweedehandsje. Waarvan in tweederde van de gevallen de auto ouder dan vier jaar was. 75 procent vond zijn wagen op een tweedehandssite, daarna is het overkopen van een kennis (familie of vrienden) het meest populair. Zoekertjes en gespecialiseerde magazines bengelen helemaal onderaan.

De prijs, dan de badge

Hoewel je zou denken dat jongeren merkgevoelig zijn staat de badge op de motorkap helemaal niet bovenaan als doorslaggevende criterium bij de aankoop. Met stip op één staat de prijs (61%). Daarna de algemene staat en het aantal kilometers staat op nummertje drie.

Minder belangrijk blijkt de leeftijd te zijn van de wagen en het merk of model. Het verbruik van de wagen, daar maken de jongeren zich het minst zorgen over.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ponrow 12:52
afbeelding van Ponrow

Wat een onderzoek, 185 jongeren... Ach, Is toch normaal, iedereen die ik ken die dat geen autofan is moet enkel 4 wielen hebben aan hun wagen.

B4 19:10
afbeelding van B4

Beetje logisch ook, als je nog maar pas je rijbewijs hebt en voor je eerste auto gaat kijken heb je weinig ervaring en weinig geld. Dus iets goedkoop om mee te leren rijden, om naar het werk te rijden om centen te verdienen en ondertussen rij ervaring op te doen. Ga je veel terug vinden bij veel auto minded jongeren; ook bij de redactie van Autofans...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws