Amerikaanse staten vechten om zelfrijdende wagens

californië michigan zelfrijdende autos

In Amerika strijden de staten Californië en Michigan om de bijna 4 miljard dollar aan subsidies voor de ontwikkeling van zelfrijdende wagens binnen te halen. Michigan hun grootste troef? Betere putten in de weg.

Vorige maand maakte de Amerikaanse president Obama bekend dat hij 4 miljard dollar aan subsidies uitrekt voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Echter, dat ontwikkelen testen moet op één bepaalde plaats gebeuren en niet zomaar op de openbare weg. Nu smijten de staten Californië en Michigan elk hun beste verlaten militaire domeinen en bedrijfsterreinen in de strijd in de hoop om het project binnen te halen.

Californië stelt hun gigantische 8,5 vierkante kilometer grote GoMentum Station site voor, een oude militaire basis die nu al gebruik is door Honda. Michigan, de staat van Detroit, kan zich echter niet verzoenen met de perfecte banen en het goede weer van de zuiderse staat. Zij kiezen dan weer voor hun oud fabrieksterrein Willow Run waar in de Tweede Wereldoorlog nog de B-24 vliegtuigen werden gebouwd. Hun grootste troef? Zij hebben echte putten in de weg.

Californië speelt hun Silicon Valley met de grootste concentratie aan technologie bedrijven (waaronder Google, Apple en Tesla) naar boven, Michigan hun oeroude autoindustrie in Detroit (met onder andere Ford en General Motors).

Als ze toch putten in de weg zoeken, misschien moeten ze dan ook maar eens in België komen zien?

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws