Mitsubishi: Tot 2021 elk jaar een nieuwe SUV

mitsubishi-ex-concept-2015_01

Bij Mitsubishi maken ze er geen geheim van dat ze volop de kaart van de SUV trekken. Die kaarten werden in Genève wat open gespeeld, want tot 2021 zal het Japanse merk elk jaar een nieuwe SUV lanceren om op die manier een nichemerk te worden.

Een line-up dat compleet bestaat uit SUV's, crossovers en pick-ups, daar hoopt Mitsubishi op tegen 2021. Op die manier zou het merk het Japanse equivalent kunnen worden van Jeep. Dat is althans hoe de CEO van Mitsubishi UK, Lance Bradley, het wist uit te leggen op het autosalon van Genève.

Daar horen natuurlijk een resem nieuwe modellen bij. De eerste nieuwigheid die op til staat is een productversie van de eX concept. Dat moet dan een compacte crossover worden genre Nissan Juke en Toyota C-HR. Een competitief segment waar Mitsubishi een graantje van hoopt mee te pikken.

De volgende in lijn is een crossover-variant van de Outlander, die braafjes tussen de ASX en die SUV valt in de line-up. Daarna volgt dan een gloednieuwe Outlander en een Pajero die gebaseerd is op de L200 pick-up. Om maar te zeggen dat ze sinds het afscheid van de Lancer niet stil zitten bij Mitsubishi. Of ze de juiste beslissing hebben genomen, dat weten we dus tegen 2021.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Evo x 21:16
afbeelding van Evo x

Inderdaad, gelukkig maken ze hun nieuwe 'SUV' tjes nog steeds met 1.8i en kleine 1300kg. Andere modellen van diverse 'mitsu merken' zijn geen optie. (kwaliteit/duurzaamheid interieur alleen al) Gelukkig kan je bijna hun wereldwijde gamma invoeren uit onze noorderburen, wel occasie doch, is bijna nooit afgeragde directie wagen dus weinig risico. Niettegenstaande doet de (echte!) Japanse concurrentie hun best om sedan/coupé rijders voor hun kar te spannen.

Sracerr 19:54
afbeelding van Sracerr

Mitsubishi sukkelen?, best verkochte lease auto in NL met de Outlander Hybride, niet aan te slepen die dingen. De ASX en de kleine Space star doen het gewoon goed. De Kwaliteit in tegenstelling tot de meeste Europese fabrikanten staat buiten kijf!. Heb zelf nog een Colt uit '97 met koplampen van echt glas!: dat is pas premium nooit iets mee aan de hand, starten en lopen. Kom daar maar eens om in een Europees bakkie van 19 jaar oud.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws