Ford Mustang 5.0 niet goed genoeg bevonden voor Australische politie

img_3243-e1456440844570-850x418

De Australische politie is op zoek naar een dienstwagen voor haar Operation Freeflow, een hersenspinsel waarbij chauffeurs op de baan geïntimideerd moeten worden door de voertuigen die de politie hanteert. Een musclecar met 5-liter V8 lijkt daarvoor een perfecte kandidaat. Al slaagde de Ford Mustang niet in de uithoudingstests die ze naar zijn motorkap zwierden.

De productie van de Holden Commodore komen ten einde, waardoor de Australische politie op zoek moet naar nieuwe pk-bommetjes om mee rond te kunnen toeren (ja, dat is daar gebruikelijk). Eén van de potentiële opvolgers - naast de Volvo S60 Polestar en Volkswagen Golf R - was de Ford Mustang 5.0 GT. Kwestie van intimidatiemateriaal kan die musclecar wel tellen. Al liep de politie tegen wat problemen aan.

Zo zou volgens berichten de Mustang al na drie minuten gefaald zijn op de 'high performance'-test van de Highway Patrol. Blijkbaar sloeg de automaat na even stevig doorjassen en een heftige remtest in een soort 'veiligheidsmodus' waardoor de politie niets meer kon aanvangen met de wagen. Een euvel dat pas kon worden opgelost bij een plaatselijke dealer. Niet handig natuurlijk als je overtreders probeert te intimideren...

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jensd 19:24
afbeelding van Jensd

"Al sloeg de Ford Mustang niet in de uithoudingstests die ze naar zijn motorkap zwierden." Sloeg? Echt??

Carlos 19:51
afbeelding van Carlos

Ik las iets over een GLE63 AMG?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws