Ford stelt minstens 9 op 10 klanten teleur...

fordgt

... althans, klanten die in de markt zijn voor de nieuwe GT. Amper 500 exemplaren zal Ford bouwen van de supercar en het merk heeft nu al 5.000 aanvragen binnen gekregen. Geld koopt je dan toch niet alles.

Geef toe, 'ik heb een Ford' klinkt helemaal niet zo exotisch om te vertellen aan de toog. 'Ik heb een Lamborghini/ Ferrari/ Pagani' daarentegen... Daarom ook dat Ford een speciale tactiek moest gebruiken om haar nieuwe GT aan de man te brengen. En hard to get spelen blijkt een schot in de roos voor de Blauwe Ovaal. Want niet alleen zal het merk amper 500 stuks bouwen, het onderwerpt toekomstige klanten aan een strenge doorlichting.

Zo moet je bij de aanvraag je historie met Ford omschrijven, je huidige online-status (lees: hoe actief ben je op sociale media/ blogs) en wat je nu eigenlijk van plan bent te doen met die GT. Klinkt al als een stevige filter om Russen met té veel geld af te houden, niet? Wel, niet helemaal. Want op nog geen week tijd - na het verschijnen van de configurator - dienden al meer dan 5.000 mensen een aanvraag in. En potentiële klanten kunnen zich blijven aanmeldden tot 12 mei. Dat de teller dus nog serieus gaat stijgen staat vast.

Toch zal Ford de productie niet optrekken, dat wist Dave Pericak, hoofd van Ford Performance te zeggen tegen Britse media. Volgens hem is het belangrijk dat klanten blijven beschikken over exclusief goed en is het niet de bedoeling van Ford om rijk te worden met de verkoop van de GT. Wij zijn alvast benieuwd welke Youtube-sterren de GT op hun oprit mogen parkeren...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 11:07
afbeelding van Adriaan

//EDIT: Aangepast, thnx

User4580 11:30
afbeelding van User4580

Waarom mogen ze er dan niet rijk van worden met de verkoop van de GT? Ik zie deze als een concurrent voor de nieuwe NSX en die wordt toch wel in een zeker volulme geproduceerd toch? En 500.000 is ook veel te duur voor deze Ford vind ik.

Kevin 13:12
afbeelding van Kevin

ik hoop dat iemand hem hier in België toch te pakken krijgt, en ik hoop al helemaal dat het iemand hier in de buurt is zodat ik hem van tijd tot tijd is kan zien passeren, want deze wagen is echt vet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws