Revival van TVR: wat we weten

tvr-terugkeer-2017

Tien jaar sinds de laatste Sagaris uit de werkschuur in Surrey rolde, begint TVR aan een wederopstanding met een gloednieuw model. Wat we daar al over weten?

Een van de pot gerukt merk, TVR. In die zin dat het niet enkel auto's met bakken emotie in elkaar schroefde, maar ook veiligheid niet hoog in het vaandel droeg. Waardoor de Speed Six en co wagens waren voor mannen die wisten waar ze mee bezig waren. Of dat althans dachten. Nu een woelige periode van faillissementen, valse beloften en nog wat faillissementen zou het merk deze keer helemaal terug moeten zijn. Met een gloednieuw model. Wat we daar al van weten?

Murray

Niemand minder dan Gordon Murray heeft zich gebogen over het design van de nieuwe TVR. Je weet wel, de man achter de McLaren F1 en de Mercedes-Benz SLR McLaren. Een eerste teaserbeeld van de voorkant toont alvast typische TVR-kenmerken. Zoals de ronde gaten in de grille en het bobbelige dak.

Cosworth neemt de 5-liter V8 vanuit de Ford Mustang GT, stuurt hem naar de sportschool en levert hem met zo'n 500 pk af aan de voordeur van TVR. Waardoor we meteen weten wat de krachtbron van dienst zal zijn in het nieuwe model dat momenteel codenaam T37 krijgt opgeplakt.

Tesla'ke doen

Dus jij dacht dat klanten enkel storm lopen voor gerief van Tesla? Wel, TVR kan ook rekenen op de nodige fans. Want hoewel specificaties en looks nog niet echt getoond zijn, kunnen de Britten al rekenen op 400 reserveringen voor het nieuwe model. Waardoor het eerste productiejaar al verzekerd is. Een fijne zekerheid natuurlijk voor de nieuwe fabriek in Wales.

De deels met koolstofvezel opgebouwde sportwagen moet met z'n 1.200 kilo zo'n 65.000 pond gaan kosten. Ofte 82.000 euro. Eind 2017 zou de productieversie van de T37 ten tonele moeten verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws