Tesla met nieuwe Roadster in 2019

tesla-roadster-gen2

Met de voorstelling van de Model 3 heeft Tesla haar langverwachte line-up klaar, waardoor er kan uitgezien worden naar nieuwe modellen. Eerstvolgende nieuwigheid is de opvolger van de Roadster. Waarbij het Amerikaanse merk geen gebruik meer zal maken van de Britse Lotus als basis.

Op het voorfront pakt Tesla hard uit met haar Model 3 Sedan, achter de schermen werkt het naarstig aan de tweede generatie Roadster. Je weet wel, die omgebouwde Lotus Elise waarmee Tesla haar eerste stappen zette in de wereld der autobouwers. De nieuwe generatie bedankt Lotus alvast voor bewezen diensten en grijpt naar het platform van de Model 3.

Volgens Peter Bardenfleth-Hansen, Director of Nordic Sales bij het merk, zal de nieuwe roadster gebruik maken van een krachtige elektromotor voor waanzinnige prestaties. Hamvraag is natuurlijk welke richting Tesla uit gaat met deze Roadster Gen.2. Blijven ze namelijk gaan voor een spartaanse sportauto, of trekken ze de kaart van de comfortabele GT? Puur qua verkoopaantallen is die laatste een slimmere zet.

Pas in aanloop naar 2019 weten we een antwoord op die vraag, want vroeger moeten we hem niet verwachten. Meer nog, de huidige Roadster krijgt in de tussentijd nog een allerlaatste update met een herwerkt uiterlijk, betere banden en een nieuwe batterij van LG.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws