Auto's meer en meer rijdende smartphones

opel

Dat het infotainmentgehalte er de laatste jaren stevig op vooruit is gegaan in de automobiel staat buiten kijf. Nu blijkt ook nog eens uit recente gegevens dat auto's de grootste afnemers zijn van simkaarten bij telefoonbedrijven. Dank daar maar alle connected services voor tegenwoordig.

Heb je een nieuwe wagen in je garage of op je oprit staan, dan is de kans groot dat er diep in de catacomben van het chassis een simkaart zit weggeborgen. Die kaart zorgt er voor dat je - veelal tegen betaling - internetconnectiviteit hebt in je auto. Waardoor pakweg Google Maps en Twitter plots bereikbaar zijn via het schermpje op het dashboard. Al maakt natuurlijk het systeem dat automatisch de hulpdiensten belt bij een ongeluk ook gebruik van het kaartje.

Het resultaat zijn alvast frappante cijfers in de eerste vier maanden van 2016. Want voor het eerste in de geschiedenis van de simkaart werden er meer 'accounts' aangemaakt voor auto's, dan voor smartphones. Toegegeven, de cijfers zijn voor de Noord-Amerikaanse markt, al is het veilig om stellen dat eenzelfde verhaal in Europa wordt geschreven.

Maar liefst 32 procent van de nieuwe accounts (lees: simkaarten) vonden hun weg naar de automobiel in de VS. Al moet gezegd worden dat smartphones ook nog goed waren voor 31 procent van de nieuwe accounts.

Nemen we de prognose er bij - en het feit dat noodoproepsystemen meer en meer gebruikelijk worden -, dan zijn auto's binnenkort de nieuwe grootste markt voor simkaartproviders.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 10:23
afbeelding van Quin

Nu zelfrijdend nog helemaal op punt en ik begin te sparen :-)

RoCo4Car 10:37
afbeelding van RoCo4Car

dit kan een tijdelijk fenomeen zijn bij autobouwers.
providers zijn netwerken aan het uitrollen die geen simkaart meer nodig heeft. Lora voor IoT bijvoorbeeld. http://goo.gl/UMQ3tH
Apple wil al langer afstappen van simkaarten, bij de providers hoor je nu ook die geruchten om de simkaart af te schaffen samen met traditionele telefonie en over te schakelen naar digitaal bellen, met als voordeel dat je 3/4G verbinding blijft behouden tijdens het bellen.

kwestie van tijd tegen dat er iemand op het kabinet van mobiliteit doorheeft dat auto's continu verbonden zijn met het internet en de actuele locatie/snelheid gebruikt kan worden om mensen te controleren.

Audisp 10:48
afbeelding van Audisp

Ik ben totaal tegen deze onzin. Dit is een makkelijke manier om straks alles te controleren door alle gegevens rechtstreeks door te sturen naar de betrokken partijen. Rijd je te hard hoppa boete, rijd je te sportief hoppa duurdere verzekering etc etc... Nee dit is voor mij geen vooruitgang, meer het begin van een effectieve politie staat, totaal geen eigen verantwoordelijkheid meer alleen maar betalen....Ik zal ook daarom zolang mogelijk volhouden om niet aan deze onzin mee te doen.

Techno Patat 13:11
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het nog veel erger dat ze via vliegtuiven chemicaliëen in de lucht spuiten om ons ziek te maken/houden! En dat ze via stralen van die gsm masten onze gedachten kunnen lezen!

Ik loop dan ook altijd met een hoedje op met aluminium folie in, dan kunnen ze er bij mij niet in zie :P!

andre 08:43
afbeelding van andre

ik kan de kritiek alleen maar beamen.
weg met die rommel we worden al genoeg gecontroleerd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws