Australische voetgangersvereniging eist verbod op driftmodus Ford Focus RS

australiedrifting

Overmoedige jonge gasten software geven in de auto die hen nog wat verder aanspoort om de hooligan uit te hangen. Eerlijk, het heeft nog lang geduurd voor iemand van leer trok tegen de driftmodus in de nieuwe Ford Focus RS. In het land down under eist een overlegorgaan alvast voor een ban.

Tegenwoordig is een Track-modus op sportief gerief geen uitzondering meer. Toch neemt Ford het nog een stapje verder met de Driftmode op de Focus RS. Dat laat leken namelijk toe om gecontroleerd zijwaarts te gaan. Hoewel Ford zelf aanraadt (zelfs via de instrumentencluster) om die setting enkel op circuit te gebruiken, houdt niemand chauffeurs tegen om het op de openbare weg te gebruiken.

Daar knelt dan ook het schoentje voor de Australische voetgangersraad. Want het vindt het levensgevaarlijk dat zo'n technologie bestaat. Eén van de grootste tegenstanders, Harold Scruby, eist dan ook dat het systeem verboden wordt. Of ze daar in gaan slagen is dan ook maar de vraag. Al valt niet te ontkennen dat ze in Australië vrij streng zijn op het gebruik van auto's op de openbare weg. Zo werd eerder al de burnoutfunctie op de Mustang verboden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 14:55
afbeelding van Wim

Je zou Yves nu toch al moeten kennen? :)

Carlos 18:50
afbeelding van Carlos

:-p

John 23:14
afbeelding van John

[edit]

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws