Kruipt Lexus LC 500 voor lancering naar 500 pk?

lexus-lc500-2015_01

UPDATE: Ook Europa krijgt LC 500
Dat de ingenieurs van Lexus niet met de voetjes in de lucht wachten op de lancering van de LC begin volgend jaar. Want hoofdingenieur Koji Sato wist met trots te zeggen dat de 500-variant ondertussen 470 pk uitbraakt. Tien pk's meer dan toen we de LC voor het eerst kregen te zien. Gaan ze de 500 nog halen?

Meteen een verduidelijking, Europa krijgt naar alle waarschijnlijkheid enkel de LC 500h, de hybridevariant met een 'bravere' V6 en elektromotor die goed is voor 359 pk. Amerikanen krijgen echter een knoert van een 5-liter V8 (Lexus GS F iemand?) onderin de LC. (UPDATE: Hoezé, ook Europa mag genieten van de V8.) En Amerikanen, die kan je helemaal hitsig maken met pk-cijfers. Dus laat dat net zijn wat Lexus aan het doen is.

Op de Detroit Auto Show begin dit jaar werd de LC 500 namelijk voorgesteld met 460 pk (527 Nm), ondertussen wist Koji Sato, de hoofdingenieur achter het LC-project, tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance weten dat het vermogen al is geklommen naar 470 pk (540 Nm). Met dank aan veranderingen aan de inlaat en uitlaat. Om maar te zeggen dat ze bij Lexus nog continu aan het finetunen zijn onder de kap.

lexus-lc-500

Al kort de tijd, want begin volgend jaar met de luxecoupe van het merk de verkoop in gaan. Of ze uiteindelijk 500 pk halen uit de atmosferische V8? Met Japanners weet je nooit...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws