Oeps: Zelfs Ford haat SYNC2

sync2

SYNC2, het infotainmentsysteem dat je onder andere in de Ford Focus en Mondeo kan vinden is - nogal zacht uitgedrukt - een complete duts. Al komt het ongenoegen niet enkel van klanten, ook Ford-werknemers en -managers werden horendol van het systeem.

Zakenblad Forbes kwam in het bezit van documenten (veelal emails) die tonen wat hooggeplaatste mensen bij Ford vonden van het MyFord Touch-systeem. Het infotainmentsysteem dat we bij ons beter kennen als SYNC2. Wat blijkt nu? Miljoenen eigenaars van het systeem in hun Ford of Lincoln staan niet alleen met hun haat, want ook binnenin Ford valt er veel ongenoegen te rapen.

Bill Ford, afstammeling van en lid van de raad van bestuur van Ford, stond zo ooit eens minuten lang duimen te draaien op een onbekende locatie omdat het systeem zichzelf moest heropstarten. Mark Fields, bestuursvoorzitter van Ford, ging zo mogelijk nog een stap verder. Want uit de emails blijkt dat de man zijn scherm heeft gebroken uit frustratie én dat hij ooit persoonlijk naar één van de ingenieurs van het systeem heeft gebeld omdat zijn smartphone niet wou connecteren met het systeem.

Nog niet erg genoeg? Wel, één van de ingenieurs noemde een update van SYNC2 een gepolierde drol (polished turd) en een manager uitte openlijk (nu ja, via mail) zijn medeleven voor 'die arme klanten'. Het zal je dan ook niet verbazen dat er in de VS een groepsvordering loopt tegen het systeem. Daaruit zou een rechtszaak kunnen volgen in 2017.

SYNC3 brengt soelaas

Het goede nieuws dan? In de Verenigde Staten is Ford al even begonnen met de uitrol van SYNC3. Een systeem waarbij de Microsoft-krachtbron onder de kap wordt ingewisseld voor QNX CAR van Blackberry. Initiële reviews spreken van een stabiel systeem met een meer logische lay-out.

Al krijgen we ook in Europa stilaan SYNC3 voorgeschoteld. Dat is al het geval in de opgefriste Kuga en kan je verwachten in de Mondeo, S-Max en Galaxy.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Pieter E 16:38
afbeelding van Pieter E

SYNC2 trekt inderdaad op niets. Wat een onergonomisch en on-intuïtief systeem. En bediening met stem? Daar word je horendol van. Na 5 minuten ben je zo opgefokt en agressief omdat dat systeem maar niet wil begrijpen wat je bedoelt dat je een gevaar op de weg wordt...

Het ergste vind ik dat Ford zo aan het investeren is in elektronica dat de rest van de auto qua kwaliteit op niets trekt. Goedkope krasgevoelige plastics overal...

Dick 18:33
afbeelding van Dick

Ik had het in de mondeo en kon er niet blij van worden
Veel opdrachten waren blijkbaar moeilijk en werden zeer lanzaam uitgevoerd
Naast het al zenuwachtige weggedrag van de mondeo een tweede minpunt
Nu weer in bezit van mk4 , wat een opluchting

bartel 15:17
afbeelding van bartel

De zelfrijdende auto van Ford beloofd een toppertje worden als ze zelfs nog zo iets simpel niet voor mekaar hebben

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws