Alfa Romeo Giulia verkozen tot body 2016

giulia-eurocarbody2016

Alfa's Giulia heeft weer een beker om op z'n schouw te parkeren. Want vorig week schreef de sedan de EuroCarBody 2016-prijs op z'n naam. Die draait in tegenstelling tot wat je zou denken niet over het uiterlijk, wel over de slimme technologie onder de carrosserie.

Een misschien ietwat onbekende wedstrijd, de EuroCarBody, toch is die al toen aan haar 18e editie. Elk jaar kiezen experts uit de automobiel- en industriesector naar dé wagen die de meest innoverende oplossingen gebruikt voor de ontwikkeling. Daarbij wordt gekeken naar onder andere materialen, ontwikkeling & ontwerp, productiemanieren en ergonomie voor de klant.

Met een score van 39,46 op 50 steekt de Alfa Romeo Giulia een hoop ander straf gerief de loef af. Zo namen ook nog de Volvo S90, Bentley Bentayga, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq, Peugeot 3008, Aston Martin DB11 en Honda NSX deel. Toch geen zondagsspelers.

giulia-eurocarbody2016

Met de winst doorbreekt Italië de winning streak van Duitsland, want op een verloren gelopen Hyundai i40 na in 2011 waren de voorbije zes bekers voor Duits gerief. Stevig gerief zoals de Audi A8, Mercedes SL, Mercedes S-klasse, BMW i8 en BMW 7 Reeks. Dit jaar mag Alfa Romeo zich dus op het hoogste schavotje hijsen. Met de Honda NSX en Volvo S90 in zij kielzog.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Deschepper Philippe 19:31
afbeelding van Deschepper Philippe

Nu nog goede verkoopcijfers !!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws