Dodge Challenger en Charger Hellcat verkopen als zoete broodjes

dodge-charger-srt-hellcat-2014_01

Compleet van de pot gerukt en helemaal naar de goesting van Noord-Amerikanen. Want Fiat Chrysler Automobiles heeft er geen spijt van +700 pk te lepelen in de Dodge Charger en Challenger. De Hellcats vliegen bij de dealer de deur uit. Een verrassing?

Laten we alles even in perspectief brengen; de Ford Mustang, op Amerikaanse bodem zowat de Volkswagen Golf van onze contreien, vloog vorig jaar 140.000 keer over de toonbank, wereldwijd. Dit jaar - en er liggen nog wel enkele weken voor ons - verkocht Dodge maar liefst 16.020 Hellcats. Of in andere taal; beeld je even in dat voor elke 10 Golfjes die je ziet rondrijden, er ook 1 Porsche voorbijkomt.

Nou.

Een hit dus, die van de pot gerukte Hellcats. En gezien de honger naar pk's van den Amerikaan misschien ook geen verrassing. Specifiek verkocht Dodge dit jaar 11.995 Challengers Hellcat en 4.025 Chargers Hellcat. Waardoor de coupé stukken populairder is dan de vierdeurs. Favoriete kleur? Een wat veilig zwart (Pitch Black) dat op ongeveer één derde van de exemplaren wordt gespoten. Plum Crazy, paars zeg maar, is de tweede meest populaire kleur met een afname van 10,7 procent op de Challenger, bij de Charger is dat Bright White met 14,8 procent.

dodge-challenger-srt-hellcat

Nog wat cijfertjes? In de Challenger neemt 32,9 procent van de Amerikanen een handbak. In de Charger 0%. Al heeft dat vooral te maken met het feit dat de sedan enkel beschikbaar is met automaat. Zijn ze bij FCA slim, dan droppen ze die pk-brakende V8 maar snel in ongeveer elk model dat ze in de rekken hebben staan. Volgende in lijn zou alvast de Jeep Grand Cherokee worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
User4580 13:39
afbeelding van User4580

R.I.P. tractie!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws