Audi Q2, Ford Edge en Hyundai Ioniq scoren vijf EuroNCAP-sterren

euroncap-crashtests-november-2016_2

Nieuwe modellen, ze moeten allemaal een crashtest ondergaan. Vijf sterren halen is tegenwoordig een must, wil je een extra verkoopsargument bij de klanten hebben. Dat is het geval voor de Audi Q2, Ford Edge en Hyundai Ioniq.

Uitblinkers bij de tests zijn de score voor de bescherming van volwassenen bij de Audi Q2, met een score van 93 procent. Kinderbescherming scoort er 86 procent. De Ioniq van Hyundai scoort op deze onderdelen respectievelijk 91 en 80 procent. Voor de veiligheidsassitenten scoorde de Hyundai 82 procent, dankzij de aanwezigheid van automatic emergency braking, lane assist en snelheidsassistenten.

Ook de Ford Edge haalde vijf sterren, Die krijgt 89 procent voor zijn veiligheidssystemen en scoort 85 procent op de bescherming van volwassenen en 76 procent voor kinderen.

Er werden nog twee wagens getest, al zit daar een significant verschil op basisversies en versies met opties. De Suzuki Ignis haalt vijf sterren als je het optionele Safety Package aanduidt in de optielijst. Zoniet valt de wagen terug naar slechts drie sterren. Drie sterren is ook het deel van het basisduo Ssangyong Tivoli/XLV, met zo'n safety pack haal je daar vier sterren mee.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
mat 11:19
afbeelding van mat

Raar, de airbags komen er niet altijd uit bij de ford edge??

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws