Lexus verwijdert in alle stilte 200T-uitvoeringen

lexus200t-verdwenen

Ging je begin dit jaar nog even bij Lexus kijken, dan kwam je de IS, RC, GS en NX tegen met een 2-liter benzine aan boord zonder hybridekracht. Dat blok is in alle stilte uit de lijsten verdwenen. Niet gek als je weet dat 98% van de verkochte wagens hybridekracht aan boord hebben.

Lexus, 100 procent hybride in België, toch tot een jaartje of drie terug. Want plots werd de 200T geïntroduceerd. Een 2-liter benzine met 245 pk en 350 Nm koppel aan boord dat van jetje mocht geven in de IS, NX, GS en RC. Een blok dat ons kon bekoren maar geen blijvend indruk naliet. Want in alle gevallen was de 300h (lees: de hybride) de meer logische keuze. Iets dat ze bij Lexus ook hebben ingezien.

Of anders gezegd; de klanten maakten het duidelijk, want tot voor kort waren 98% van de verkochte Lexussen (Lexi?) hybrides. Waardoor je bijna kan stellen dat elke 200T op de baan een ex-demo- of -perswagen is. Reden genoeg voor Lexus België om de 200T uit de lijsten te halen. Toch is Lexus anno 2016 niet helemaal 100% hybride, want je hebt nog steeds de RC F en GS F met potige atmosferische V8 en binnenkort komt daar nog de LC 500 bij.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws