Shelby GT350-eigenaars klagen Ford aan

shelby-smoke

In het ellenlange rijtje 'Amerikanen die een automerk aanklagen' vanaf nu: Shelby GT350-eigenaars versus Ford. Die vinden namelijk dat de wagen niet zijn circuitbeloftes waar maakt. Met een oververhitte transmissie en differentieel aan de basis van de zogenaamde 'class action lawsuit'.

Bij ons is de Mustang GT het strafste gerief dat je op de kop kan tikken bij Ford, in de US of A gaan ze daar nog stevig over. Met onder andere de Shelby GT350, een uiterst performante versie die Ford in de vitrine zette als 'circuit-klaar'. Verschillende Amerikanen kochten de musclecar dan ook om het plaatselijke circuit onveilig te maken en dat was niet altijd naar de volle goesting van de GT350.

Verschillende eigenaars klagen namelijk over het feit dat er geen extra koeling voorzien is voor de transmissie en differentieel achteraan. Waardoor de wagen in een soort van veiligheidsmodus gaat en alle kracht verliest. Niet fijn op circuit natuurlijk. Daarom ook dat verschillende eigenaars een advocaat onder de arm namen en eisen dat Ford het volledige bedrag van de wagen terugbetaalt plus een extra schadebonus. Daarnaast eisen ze ook dat alle getroffen wagens worden gemodificeerd door Ford dat de problemen van de baan zijn.

Ford heeft nog geen commentaar gegeven op de aantijging. Al heeft de faceliftversie van dit jaar wel standaard extra koeling aan boord. Waardoor het Amerikaanse merk misschien wel op de hoogte was van de problemen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws