Mercedes werkt samen met Renault aan 1.2 en 1.4 benzinemotoren

mercedes-a-class-teaser-zetsche_01

Met de komst van de nieuwe generatie A-Klasse in 2018 zal Mercedes meteen uitpakken met een nieuwe familie turbobenzines. Die worden samen met Renault-Nissan ontwikkeld en beschikken in kleinste trim over een longinhoud van 1.2 liter. Een 1.2'tje in je Mercedes, binnenkort realiteit.

Naast de nieuwe zes-in-lijn die Mercedes met best weinig ruchtbaarheid lanceerde zal het merk de komende jaren ook een compleet nieuwe viercilinderfamilie lanceren. Een familie van turbobenzines die samen met Renault-Nissan worden ontwikkeld en maar liefst vier verschillende dimensies krijgen. Belangrijk daarbij is dat de constructeurs niet gaan voor driecilinders, torretjes die het waarschijnlijk niet zo goed doen in de nieuwe testcyclus.

Terug naar de nieuwe familie, M282 voor de geeks. Een reeks viercilinders met 1.2, 1.4, 1.6 en 2 liter aan longinhoud. Motoren gebouwd om dwars ingeplant te worden onder de kap (lees: voor voorwielaandrijvers). Waardoor je ze niet meteen in je volgende C-Klasse moet verwachten. Wel in de A en al zijn afgeleiden en de B-Klasse. De potentste versie moet goed zijn voor 400 pk (AMG iemand?) en het 1.2-derivaat? Tja, daar denken we liever niet aan. Doen we een gokje, dan springt 115 pk te geest. Ook niet mis natuurlijk in je leasing-A-Klasse met AMG-pakket...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jos D. 22:17
afbeelding van Jos D.

Allez, eindelijk betrouwbare motoren bij Das Haus :-)

Mathieu 08:27
afbeelding van Mathieu

Het wordt tijd dat Renault eens wat meer benzinemotoren in huis haalt.
Ze hebben enkel de 1.2 met max 130pk en weinig opwinding, of de 1.6 die enkel in de GT ligt en wat boven mijn budget gaat. Bij Seat (en andere VAG producten), Opel en Peugeot hebben ze nog een 1.4 met 150pk. Ook Ford heeft een 1.5 in verschillende uitvoeringen. En dat vind ik nu ideaal.

En ja, ik weet dat het onderwerp over Mercedes gaat. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws