PSA en Opel liggen in de knoop... door de Corsa

opelcorsadispuut

Het eerste barstje in de relatie tussen Opel en PSA is al gelegd, met de nieuwe generatie Corsa aan de basis. De Franse groep willen de hatchback Peugeot 208-genen geven, de Duitsers willen de komende jaren vasthouden aan GM-gerief. Waardoor er gebikkeld wordt over de details van de overname.

In essentie gaat het vooral over de R&D-afdeling van Opel in Rüsselsheim. De Duitsers willen namelijk dat die afdeling de komende drie jaar nog de vrijheid heeft om wagens verder te ontwikkelen, zonder inmenging van PSA. Aan de éne kant voor de werkzekerheid van de 7.700 mensen daar, aan de andere kant voor de Corsa. Nee, geen mop. Het kleintje is namelijk ontiegelijk belangrijk voor Opel en om het productieproces te vergemakkelijken voor de nieuwe in 2019 had PSA voorgesteld om Franse genen te injecteren.

Tegen de zin van Opel, want die zitten al zo ver in de ontwikkeling dat ze liever verder gaan met de GM-onderdelen. Meer nog, eigenlijk willen ze de komende drie jaar geen inmenging van ingenieurs bij PSA. Waardoor ze nog in alle rust de Corsa en een nog onbenoemde SUV op basis van de Insignia kunnen ontwikkelen.

Nog niet van PSA

Een klein dispuut met evenwel verregaande gevolgen. Want eigenlijk wou PSA alles van Opel en Vauxhall deze week onderbrengen onder een nieuw bedrijf genaamd Opel Automobile GmbH. Die deal - waardoor Opel effectief van PSA wordt - is verlegd naar een nog onbekende datum. Waardoor er dus nog altijd een kans is dat de deal niet door gaat.

Al hebben beide partijen er goede hoop op dat ze samen de juiste details kunnen uitwerken. Gaat de deal door, dan wordt PSA in één ruk de grootste Europese constructeur na Volkswagen. De Franse groep heeft er dus alle belang bij om de deal door te laten gaan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Marksken 10:01
afbeelding van Marksken

Nieuwe bazen nieuwe wetten, en als ze dat bij Opel niet snappen zou t wel eens kunnen zijn geen bazen meer.

Luc 23:04
afbeelding van Luc

Nog niet,Marksken!Lees" de overname is nog niet rond",dus nikske nieuwe bazen!

Vdtw 07:13
afbeelding van Vdtw

Fake'- wat heeft het nu voor zin dat je nog voorkeur hebt voor bepaald merk als ze er een mengelmoes van verschillende merken van maken.ben 40j opel rijder maar als ik enkel moet betalen voor het logo en de naam f..k.....

Davy 11:41
afbeelding van Davy

Wat een klucht, eerst overal bericht dat het effectief overgenomen is, nu blijken er zelfs nog geen duidelijke afspraken te zijn...
Wat er ook van zijn moet, hopelijk behouden de mensen in alle partijen hun job en blijven de merken hun eigenheid houden, het verleden in deze sector laat zien dat hier echter nooit naar gekeken word..

sander vranckx 07:49
afbeelding van sander vranckx

keep on dreaming, uiteraard zullen er ontslagen vallen, vooral bij Opel, en uiteraard zal Opel nog meer z'n eigenheid verliezen, voor zover er nog enige eigenheid overbleef....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws