BMW haalt doek van i8 Roadster voor Frankfurt

bmw-i8-roadster_01

De dakloze versie van de BMW i8, een variant die we in conceptvorm al in 2012 zagen. Dit jaar zullen we 'm eindelijk in productietrim te zien krijgen, op tijd om de verkoop van de i8 terug aan te zwengelen.

BMW is eindelijk gestart met de teasercampagne voor de i8 Roadster. Die 'eindelijk' herbergt eigenlijk teveel letters, want in 2012 toonde het Duitse merk al de conceptversie. Jep, dik vijf jaar heeft BMW nodig om het dak van een i8 te halen. Hadden wij heus vlotter gedaan met de Dremel hoor, BMW.

Nu goed, die i8 cabrio dus. Die wisselt de Spyder naam van de concept in voor Roadster en het vaste dak voor een stoffen exemplaar. Verwacht wordt dat de i8 Roadster onderhuids opgewaarde mechaniek krijgt, waardoor 1.5 driecilinder turbobenzine en elektromotor wat meer kracht naar de wielen los mag laten. Geen vrees, de reguliere i8 krijgt die update ook. Een onthulling staat zo goed als zeker gepland voor het autosalon van Frankfurt later dit jaar, niet toevallig de plaats waar de productieversie van de i8 werd getoond... in 2013. Of we nog warme nederregionen krijgen van deze cabrio?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws