Het moet vooruit gaan: Hyundai i30 N ook met 4WD

hyundai-i30-n_12

Niet dat je 'm kan zo kan kopen maar de N-afdeling van Hyundai is al volop aan het testen met vierwielaangedreven gerief. Prototypes die de toekomst met meer kracht moeten verzekeren.

Het was Albert Biermann zelf die het nieuwtje los liet tijdens de lancering van de i30 N. Al benadrukte de ex-BMW M-baas meteen dat er momenteel geen plannen zijn om het geheel in productie te nemen. Simpelweg omdat de huidige i30 N met maximaal 275 pk die kracht nog op de grond krijgt via de voorpootjes (en sper). Komt er ooit meer kracht onder de kap - na een facelift of bij een nieuwe generatie -, dan is vierwielaandrijving niet uitgesloten. Het is een stap die Ford en Volkswagen tenslotte ook hebben gezet met de Focus RS en Golf R.

Wat er dan wel al zeker op de planning staat? Een DCT-automaat met dubbele koppeling voor de i30 N, een zet om de performante wagen ook aantrekkelijker te maken voor een meer 'gematigd' publiek. En een tweede N-model natuurlijk. Hoewel een variant gebaseerd op de i20 de meest logische keuze lijkt - wegens de link met het WRC - is zo'n i20 N volgens iedereen bij Hyundai zo goed als uitgesloten. Waardoor het geld staat op een N-variant van de nieuwe generatie Veloster. Een model dat naar alle waarschijnlijkheid niet meer naar Europa zal komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws