Italianen rollen 1.087 km met Tesla Model S

record-tesla-model-s-1000km_01

Italië, het land van supercars, hypercars en sinds nu ook het wereldrecord 'zo ver mogelijk rijden met een elektrische productiewagen'. Een titel die Tesla-clubje Tesla Owners Italia op haar conto kan schrijven. 1.078 kilometer op één lading. Hoe ze dat deden?

Wat jij deed op donderdag 3 augustus? Waarschijnlijk niet aan de finish staan van een 27 uur durende marathon met een Tesla Model S 100D. Het doel? Zo veel kilometers uit één batterijlading halen. De manier? Rondtuffen aan 40 kilometer per uur (geen grap). Relevant, veilig, aan te raden om 27 uur aan een stuk te doen? Uiteraard niet.

Enfin, Tesla Owners Italia was gek genoeg en wist maar liefst 1.087 kilometer te puren uit de batterij. Die komt van Panasonic, is in realiteit 102.4 kWh groot (Tesla rondt altijd af naar het dichtste vijftal) en beschikt over een beschikbaar vermogen van 98,4 kWh. De Italianen, die trokken de stekker uit hun recordpoging op 98,3 kWh. Ze hebben er alvast het wereldrecord voor een elektrische productiewagen mee te pakken. Een Duitser reed vorig jaar trouwens nog 2.111 kilometer met een Opel Insignia diesel.

record-tesla-model-s-1000km

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jos D. 23:02
afbeelding van Jos D.

Leuk dus maar compleet irrelevant :-)

Techno Patat 15:49
afbeelding van Techno Patat

Begonnen helemaal bovenaan de hoogste italiaanse berg en zo al de eerste 50km gratis gereden zeker :D?

Wim 12:55
afbeelding van Wim

bwa, net zo relevant als Nürburgringtijden :)

Evo X 14:51
afbeelding van Evo X

Diene 100 keer opladen of 100d km's laten doen en dan eventuele aanpassingen/verbeteringen aanbrengen da zou 'k bangelijk vinden. En dan heeft men ineens praktijktest hoe batterij zich daarna gedraagt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws