Budget Skoda blijft op koers voor 2020

budget-skoda-2020

De relatie met Tata mag dan wel geëindigd zijn, Skoda blijf op koers om tegen 2020 met een budgetwagen op de markt te komen. Al zal die dus niet op gerief van Tata staan.

Het is een publiek geheim dat de Volkswagen Groep via Skoda een budgetwagen wil produceren voor groeimarkten zoals Indië. Daarvoor werd eerst de hand uitgereikt richting Tata Motors, om zo te zien of Skoda gebruik zou kunnen maken van één van de budgetplatformen van het Indiaas automerk. Dat plan ging niet door, omdat Skoda vreesde dat het in de toekomst te zwaar zou moeten investeren om dat AMP-platform op emissie- en veiligheidsniveau te krijgen.

Waardoor de kous af leek en Skoda niet met een budgetwagen zou komen. Of toch niet, want Thomas Sedran, het strategiehoofd van VAG, liet weten dat Skoda een reeks 'ideeën' heeft uitgewerkt voor een budgetwagen in Indië. Een wagen die dan eveneens ingezet kan worden in Brazilië en Iran. Waardoor Skoda tegen 2020 toch terug een beetje het budgetmerk van weleer kan worden. Verwacht dit echter niet op Europese markt, want hier moet het net allemaal nog een stukje emotievoller worden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws