Ariel werkt aan supercar

ariel-atom

Oké, ga even zitten. Doe maar. Klaar? Ariel, het Brits bedrijf achter de bonkers Atom is bezig met de ontwikkeling van een 1.180 pk sterke elektrische supercar met range extender. Voor die mensen waarvan hun doodswens nog niet groot genoeg is.

De Atom en de Nomad, twee compleet van de pot gerukte voertuigen uit de Ariel-stal. Simplistische trackday- en offroadspeeltjes voor mensen op zoek naar kicks en niet al te veel comfort. Die kickhazen hebben weer iets nieuws om naar uit te kijken. Want Ariel-baas Simon Saunders liet op de thee bij Britse media vallen dat het bedrijfje bezig is aan de P40. Een codenaam voor een elektrische sportwagen met 1.180 pk, vierwielaandrijving en faceliftende acceleratietijden.

Saunders verduidelijkt door te stellen dat ze 'de Ariel van de toekomst willen bouwen. Uit vrees dat het merk anders binnen twintig jaar antiek aan het verkopen is.' De P40 is deel van het Hipercar project (High-Performance Carbon Reduction) dat steun krijgt van de Britse overheid. Details zijn evenwel nog schaars (simpelweg omdat Ariel nu pas de eerste stappen aan het zetten is).

Wel durft Ariel al ruwe specs op papier zetten: vier elektromotoren (één aan elk wiel) die voor een systeemvermogen van 1.180 pk en 1.800 Nm moeten zorgen. Die tappen hun kracht uit een 42 kWh-batterij die op haar beurt weer hulp krijgt van een turbine-range-extender. Het moet alvast mogelijk maken dat je niet zonder peut valt op het circuit. Hier, hier kijken we stiekem heel hard naar uit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 11:29
afbeelding van Adriaan

Als dit maar niet het begin van het einde is :s

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws