Tegen 2021 autonome vloot van Volkswagens in 5 steden

vw-sedric-toekomst

De Volkswagen Group greep niet enkel naar elektrificatie op haar media-avond van het autosalon van Frankfurt. Ook over de autonome auto werd druk gespeculeerd. Met een vloot van autonome deelauto's in vijf steden tegen 2021. Als je dan toch plant, dan kan je beter goed plannen.

De komende jaren nog steeds een product, de automobiel, maar stilaan ook meer en meer een dienst. Met de komst van zelfrijdende wagens zal die dienst alleen maar groeien. Hoewel er nog veel werk aan de winkel is gaan ze er bij Volkswagen prat op dat je tegen 2021 in vijf grote steden in een autonome VW zal kunnen stappen.

Beginnen doet de constructeur echter op haar eigen bedrijfsterrein in Wolfsburg, waar het werknemers zal gaan vervoeren met zelfrijdende auto's. De lessen die ze daaruit trekken zullen dan toegepast worden voor het grote project. Welk project juist? Een vloot van autonome wagens in 2 tot 5 steden die je kan oproepen met een druk op de knop, tegen 2021.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
evo X 15:47
afbeelding van evo X

Wie ergens werkt waar zelfrijdende heftrucks rijden weet dat deze hun afstanden meten met hele batterij fotocellen en bijbehorende vaste reflectorpalen. Verder doen die dingen vrij goed hun ding doch één fotocel die even iets ziet of vuil is, is genoeg om het hele gebeuren stil te leggen.
'k Zie da ni gebeuren met regen, wind, vallende bladeren, putten in de weg; en vooral is wsl zonder reflectorpalen dus niet tot op 1 cm nauwkeurig.
In theorie zie je alles mooi gebeuren op touch screens, praktisch dien je minimum om de 20 min in te grijpen, om meestal te bevestigen dat wat 2s gezien is geen probleem geeft.
Dus momenteel zal de uittocht 's morgens en 's avonds niet minder lang duren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws