Brits weekend: McLaren P1 MSO in vlammen en gecrashte Pagani Zonda PS 760

uk-p1-zonda-crash

Dat het een pijnlijk weekend was in het Verenigd Koninkrijk voor liefhebbers van exotische automobielen. Want zowel een unieke McLaren P1 die door de MSO-divisie onder handen was genomen als de unieke Pagani Zonda PS 760 zijn klaar voor de schroot.

Laten we beginnen met de P1, een exemplaar dat nog eens door de handen van de MSO-afdeling van McLaren mocht passeren. Goed voor een unieke blauwe carrosserie met rode accenten. Het zou volgens Britse stemmen de meest gekende P1 in de UK zijn. Wel, vanaf dit weekend is hij net nog iets illuster. Op zaterdag begon de P1 namelijk vloeistof te lekken en dat resulteerde meters verder in een P1 die spontaan in brand vloog. Niet zo'n gezonde situatie natuurlijk. Een chauffeur die passeerde zag er de gein wel van in en besloot het tafereel te filmen, lachje vanuit de hoogte incluis:

Another "quality" #McLaren product. Hope the driver was ok. #p1 #deathtrap

Een bericht gedeeld door Andrew Cruze (@cruzeuk) op

Pagani problemen

Alsof dat niet genoeg hypercarmalaise was voor het Verenigd Koninkrijk het voorbije weekend besloot ook de Pagani Zonda PS 760 het leven te laten op de A27. Al moeten we toegeven dat het Italiaanse sportwagenmerk de Zonda waarschijnlijk nog kan redden. De Zonda was eigendom van Peter Saywell, eigenaar van Saywell International, een bedrijf dat onderdelen voor vliegtuigen bouwt. Wat dat met de crash heeft te maken? Wel, Saywell International heeft het hart op de goede plaats en organiseert jaarlijks een viertal trackdays voor het goede doel.

OH NO !!!!!! Not the best thing to see on the way to Saywell Track Day !!!! #pagani #paganizonda #paganizondaps

Een bericht gedeeld door Graham Milne (@grim1959) op

Laat dat net zijn waar Peter met zijn Zonda PS 760 naar toe aan het rijden was toen de crash gebeurde. Details zijn er niet van de crash al tonen plaatjes dat de voorkant ribbedebie is. Verder lijkt het allemaal nogal mee te vallen al kan Peter waarschijnlijk terug enkele jaartjes wachten tot zijn Zonda helemaal terug op punt is.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws