VW Polo krijgt nóg straffere variant

volkswagen-polo-gti-1

Als we het Britse AutoCar mogen geloven, werkt Volkswagen aan een supervariant van de Polo. Die zou hetzelfde blok krijgen als de GTI, maar zou er een hoop vermogen bijgooien.

Goed gezien, die MQB-architectuur. Als je wil dat je model een krachtigere motor uit een segment hoger kan verduren, moet je gewoon zien dat de remmen krachtig genoeg zijn om al dat geweld af te remmen. Daarom zou er bij de Volkswagen Polo wel weer eens een versie boven de GTi durven komen.

Die zou gebruik maken van dezelfde tweeliter turbomotor als de GTi maar volgens de Britse bron zou hij tot 300 pk krijgen. Even in de catalogus kijken en je ziet dat dat het vermogen is waar de Golf R en zijn kornuiten tegenwoordig mee flirten, dus dat belooft.

prototypetests

Het gaat niet enkel om een gerucht, Volkswagen-insiders gaven al toe dat ze met tests met prototypes bezig zijn om de laatste onzuiverheden eruit te halen. Toch is het nog niet zeker dat een productiemodel er echt komt. Een denkoefening gebeurt nog voor de koeling, al zou daar wel genoeg plek voor zijn onder de kap van de Polo. Hij zou ook de vierwielaandrijving van de Golf R overnemen, wederom dankzij dat MQB-platform.

Dat er een extra R-model komt, is alvast zeker. Eerder werd al aangegeven dat er van de T-Roc een R-versie zit aan te komen, ter compensatie voor het wegvallen van de Scirocco R.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Optimus 12:18
afbeelding van Optimus

Mooi dan hebben we binnenkort een polo r met AWD & 300pk en met een startprijs van 40k.
Koopje! ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws