Occasietip: Tom Boonen's Donkervoort GTO Bilsterberg Carbon Edition

tom_boonen_donkervoort_gto_bilsterberg_02

Nog geen twee jaar oud, met onderhoudshistoriek, ongevalvrij, nooit in gerookt en slechts 5.000 km op de teller. Zo zie je ze zelden.

En al zeker als er een Donkervoort-badge op de neus prijkt. De knotsgekke creaties van Joop Donkervoort zijn wat je noemt Caterham/Lotus 7 op steroïden. De Donkervoort D8 GTO Bilsterberg Carbon Edition was tot voor kort de ultieme incarnatie van het in carbon opgetrokken circuitspeeltje. Met slechts 14 gebouwde exemplaren bijzonder exclusief maar lang niet voor iedereen. Al was het maar vanwege het torenhoge prijskaartje.

 tom_boonen_donkervoort_gto_bilsterberg

Nummer 7 van de 14 vond zijn weg naar ons land en belandde in de uitgebreide collectie van voormalige profrenner Tom Boonen. Dat er ook benzine door 's mans aderen stroomt is algemeen geweten en intussen verving hij deze D8 door een nieuwer, nog sneller exemplaar, waardoor de Bilsterberg Edition van de hand mag. Vraagprijs? Een koele 200.000 euro. Het typeplaatje met Boonen zijn naam krijg je er gelukkig bij.

 tom_boonen_donkervoort_gto_bilsterberg

In ruil krijg je een in carbon opgetrokken circuitspeeltje met 380 pk sterke geblazen Audi 2,5-liter TFSI vijfcilinder, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. In een autootje dat nauwelijks 700 kg weegt knal je met de hulp van een perfecte hand/voet-coördinatie in minimum 2,8 s naar de 100 km/h en naar een topsnelheid van 270 km/h. Voor echte waaghalzen dus en zeker deze tijd van het jaar. Extra plaatjes in onderstaande galerij!

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws