Is de Bugatti Chiron over het paard getild?

2017_bugatti_chiron_rm_01

Als we de eigenaar van dit bewuste exemplaar mogen geloven wel. Zijn/haar Chiron gaat binnenkort al onder de spreekwoordelijke hamer bij RM Sotheby's.

Het maakt van deze Chiron meteen ook het allereerste exemplaar dat openbaar zal worden geveild. Een jammerlijke primeur want het betreft een nochtans bijzonder mooi samengesteld exemplaar in typische Bugatti-kleuren, zowel aan de buiten- als binnenzijde, en is tevens een van de eerste 20 Chirons die in Molsheim gebouwd zijn. Met nog geen 1.000 km op de teller, waarvan ongeveer de helft testkilometers voorafgaande aflevering, is de Bug met chassisnummer VF9SP3V39HM795042 dus nog niet eens deftig ingereden.

2017_bugatti_chiron

De Bugatti Chiron is de opvolger van de intussen legendarische Veyron en heeft achterin een quad turbo 8.0-liter W16 die goed is voor 1.500 pk en 1.600 Nm koppel. Daarmee knalt de vierwielaangedreven hyper-GT in slechts 2,5 s naar de 100 km/h en naar een begrensde topsnelheid van 420 km/h. Veilinghuis RM Sotheby's verwacht voor dit bewuste exemplaar een opbrengst van tussen 3,2 en 3,6 miljoen euro. De veiling is gepland voor 7 februari aanstaande, nabij Place Vauban in Parijs, waar uiteraard ook veel ander lekkers op vier wielen zal geveild worden.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws