Gek of geniaal: Verenigd Koninkrijk wil kanaalbrug naar Frankrijk

Kanaalbrug-VK-Frankrijk

Eerst uit de EU stappen om dan een fysieke verbinding te leggen tussen het vasteland en het Verenigd Koninkrijk. Dat is wat Brits minister voor Buitenlandse zaken, Boris Johnson, wil. Een kanaalbrug, tussen Frankrijk en Engeland. Gek, of geniaal?

Tijdens een vergadering met de top politici van Frankrijk en Groot-Brittannië opperde Brits minister voor buitenlandse zaken, Boris Johnson, voor een nieuwe verbinding aan Het Kanaal. Daar kan je momenteel de oversteek maken met de boot of met de trein. Al is het van vitaal belang dat er nog eentje bij komt, aldus Johnson. Jawel, een kanaalbrug, over de 40 kilometer zee die Engeland scheidt van het vasteland.

Haalbaar?

Of dit haalbaar is? Dat is nog maar de vraag. Zo is het niet de eerste keer dat er werd geopperd voor een brug tussen Calais en Dover. In 1981 doken er al plannen op. De brug kwam er echter nooit. Daarnaast is het nu misschien too little too late, want door Brexit zijn niet alleen de relatie tussen het VK en de EU wat koeltjes, uren aanschuiven op een brug om door de douane te kunnen is ook alles behalve praktisch.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dequal 17:05
afbeelding van Dequal

Grote tankers en containerschepen hebben routes doorheen het Kanaal. Dit is dus echt wel nonsens. Over de diepte van het Kanaal dan nog niet eens gesproken.

John 08:39
afbeelding van John

De tunnel ligt max 115m diep, geen idee of zoiets technisch mogelijk is. Ze kunnen er steeds een beweegbaar deel in stoppen voor de schepen of ze van de eerste keer hoog genoeg maken ter hoogte van de vaarroutes.
Anders zijn er ook nog altijd de Noren die kunnen helpen: https://autofans.be/nieuws/varia/35838-eng-vet-noorwegen-gaat-drijvende-... :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws