Mon dieu: Citroën 2CV onder de hamer voor 75.600 euro

citroen-2cv_osenat-75600_01

De 2CV een budgetwagen voor het werkvolk? Misschien in de jaren 50, tegenwoordig is zo'n Deux chevaux big business. Op een Franse veiling ging er één onder de hamer voor dik 70.000 euro. 35.000 euro per pk, zeg maar...

Het is één van de wagens die niet kan ontbreken in de geschiedenisboeken van de automobiel, de 2CV. Een Franse wagen voor de boeren, het werkvolk die tot op de dag van vandaag een glimlach op het gezicht weet te toveren. Dat is ook een Nederlands museum niet ontgaan, dat tijdens een veiling van Osenat in Fontainebleau (Frankrijk) in een heuse biedingsoorlog kwam. Middelpunt van dat robbertje vechten? Een 'barnfind' 2CV Type A uit 1949. Meteen ook nummertje 458 die het eerste jaar van de band rolde.

citroen-2cv_osenat

Veilingshuis Osenat schatte de 2CV tussen de 12.000 en 15.000 euro. Uiteindelijk werd er 75.600 euro voor gegeven. Jawel. Na een restauratieproject zal de 2CV hoogstwaarschijnlijk in het Nederlands museum verschijnen. Over welk museum het gaat geeft Osenat niet vrij, al springt bij ons meteen het Louwman Museum te geest.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Hendrik 11:32
afbeelding van Hendrik

Heb er verschillende gehad, ook fourgonettes , wat jammer dat Citroën niets meer in die geest kan of wil maken ... Van alle gereden wagens, groot en klein, is dat diegene die het meeste plezier bracht en het meest is bijgebleven.

arlette demol 20:57
afbeelding van arlette demol

zo een koddige wagen
ik vind die retro wagens super

Hans 22:04
afbeelding van Hans

Privé museum in Andijk, Noord-Holland, van Edwin Groen

Van Damme Reinhard 09:14
afbeelding van Van Damme Reinhard

Citroën...het enige automerk dat zoveel mensen op de been kan brengen wegens veel succesmodellen...een merk met een ziel.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws