Vinfast: Vietnam doet een auto

vinfast-pininfarina-concept_02

Twee auto's om exact te zijn. En het Vietnamese merk roept daarvoor de hulp in van designhuis Pininfarina. Waardoor het wel goed moet komen, toch?

Terwijl we hier in België aan het prutsen zijn gaat de welvaart er in Vietnam met rasse schreden op vooruit. Nog steeds niet op ons niveau, dat wel maar wel tot op een punt dat het land haar eerste automerk krijgt. Opgericht door de Vinfast Trading Company zal het merk door het leven gaan als gewoon Vinfast (het hoeft niet altijd moeilijk te zijn) en plant het jaarlijks een half miljoen auto's te gaan produceren... tegen 2025.

Daarvoor heeft het de hulp ingeroepen van Italiaans designhuis Pininfarina. Die carte blanche kregen om de lijnen te creëren voor een sedan en SUV. Het is te zeggen, Vinfast vroeg designhuizen over heel de wereld om tekeningen op te sturen en Pininfarina kaapte de prijs.

vinfast-pininfarina-concept

Wat we zien zijn twee strakke modellen die verre van een budgetgevoel uit stralen. Het is alleen maar afwachten hoe ze er in de realiteit uit komen te zien. Want de overstap van concept naar productiemodel is er vaak eentje van water bij de wijn doen.

<

div class="image">

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 15:24
afbeelding van Adriaan

De chinezen hebben met hun cayenne, Rolls, bmw,... copies al lang aangetoond dat een budget auto er niet zoals een Dacia moet uitzien om goedkoop te zijn. Ik zou persoonlijk liever in een Dacia zitten tijdens een crash dan in een fancy uitziende zotye sr9 maar dat is een andere discutie.

Pietro 11:28
afbeelding van Pietro

Communistisch Vietmam onder de vlag van vinfast... oude techniek vafn BWM GM... gekocht en autos zijn getekend door intaliaanse teken bedrijf.
In Vietnam wordt gezegd dat vinfast de auto zelf heeft uitgevonden.... en hebben niets verteld over de BMW GM en andere bedrijven die de auto bouwen.
Mensen die vinfast auto's niet leuk vinden of problemen hebben mogen niets zeggen op sociale media....
Vinfast zal zeker NIET lukken hun koopwaar in het Westen af te zetten. Oude techniek vafn BMW wordt verkocht onder andere naam.... Het Westen wordt voor de gek gehouden door mooie praatjes en mooie vrouwen bij bekend making....op de autoshow in Paris en elders

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws