Mercedes ziet toekomst in nieuwe B-Klasse

mercedes-b-klasse

Want nu BMW die 2 Reeks Active Tourer heeft kan Mercedes toch niet terugtrekken uit het segment? Al ligt China eerder aan de basis van de beslissing om de B-benaming in leven te houden.

De B-Klasse, wat de stumpert van de huidige Mercedes line-up. Met een slabakkende verkoop. Dat weten ze bij Mercedes maar al te goed. En hoewel de SUV en crossover steeds populairder wordt ziet het merk met de ster nog een toekomst voor een nieuwe generatie en daar kan je - zoals gewoonlijk - China voor bedanken. Daar groeit de vraag namelijk naar compacte 7-zitters. Het lijkt er dan ook op dat de nieuwe B die plaats mag gaan invullen in de compacte familie van Mercedes (lees: A, CLA, GLA, etc).

Of de monovolume-looks behouden gaan blijven, daar blijft Mercedes nog vaag over. Wel hint het merk naar het feit dat de nieuwe A-Klasse de eerst van die compleet nieuwe familie is. Waardoor wordt aangenomen dat de nieuwe B zal rollen op hetzelfde chassis en gebruik mag maken van dezelfde motoren en technologie. De B is dus nog niet dood! Al verbaast ons dat natuurlijk niet, gezien BMW succes oogst met de 2 Reeks Active Tourer en Gran Tourer.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws