Politie laat dashcambeelden vrij van fatale crash autonome Uber

uber-volvo-autonoom

Maandag raakte een zelfrijdende wagen van Uber betrokken bij een fatale crash met een overstekende vrouw. Na het onderzoek heeft de politie de dashcambeelden vrijgegeven. Niet voor gevoelige kijkers.

Een harde imagodeuk voor de zelfrijdende auto, want voorbije maandag reed een autonome auto van Uber in Tempe Florida (VS) in op een overstekende voetgangster. Het eerste fatale ongeluk met een zelfrijdende auto is daardoor een feit. Uber besloot meteen haar tests te staken en ook andere bedrijven bezig met autonome wagens lieten de auto's op stal.

De hamvraag was meteen wie in fout was. De zelfrijdende auto, de 'passagier' die een zeiltje in het oog moet houden of de voetganger die over stak. Een eerste statement van de politie legt het spijtige voorval in handen van de voetganger: 'Het is duidelijk dat het zeer moeilijk was om een aanrijding te vermijden, ongeacht het hier over een autonome of een door een mens bestuurde auto gaat, gebaseerd op de beelden en hoe de vrouw vanuit de schaduw de straat op komt."

Hieronder alvast de vrijgegeven beelden van de crash. Hoewel bewerkt om de impact van de crash niet te tonen is dit niet voor gevoelige kijkers.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:29
afbeelding van Techno Patat

Heeeel weinig mensen gingen dit kunnen vermijden ook. Je ziet ze echt maar de laatste seconde. Daar vielt spijtig genoeg niets meer aan te doen, zelfrijden of niet...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws