LR overweegt straffere versie van Range Rover Sport SVR

range-rover-sport-svr-2018

Het Britse Land Rover heeft op dit moment een prototype rondrijden van de Range Rover Sport SVR met een gestript interieur, rolkooi en koolstofvezel remmen. Sportwagens zijn zo passé, mijnheer...

Een driedeurs Range-Rover van dik 300.000 euro? Hij vliegt zo de deur uit. En dat zet je als merk natuurlijk aan het denken... krijgen we nu echt alles ridicuul verkocht? Wel, wij zijn er alvast tamelijk zeker van. De Range Rover Sport SVR was al een speciaal product van Land Rovers SVO-afdeling, in de toekomst kan er nog wel eens een straffere versie bij.

Wat er straffer is dan een bijna 600 pk sterke Range Sport van 2.3 ton? Een versie die minder gewicht hoeft mee te zeulen natuurlijk. Land Rover zou alvast aan het testen zijn met een versie die het zonder achterbank doet en een rolkooi in de plaats biedt. De remmen? Die zijn dankzij koolstofceramische exemplaren maar liefst 24 kg lichter. Kleine druppels op een hete plaat natuurlijk. Maar iets zegt ons dat Land Rover terug aast op de SUV-record op de groene hel. In 2014 schreven ze dat op hun naam met de Sport SVR, ondertussen heeft de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio die in handen.

Binnenkort dus een Range Rover Sport SVR+ bij de dealer? Het zou best wel eens kunnen - en verkopen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws