GM wil Cadillac gemeengoed maken in Europa

cadillac-Europa

Cadillac heeft plannen om haar voetafdruk in Europa te vergroten. Straf, als je weet dat moederbedrijf GM laatst nog Opel van de hand deed omdat het geen nut meer zag in de kosten voor Europa. Binnenkort een Cadillac op elke hoek van de straat?

Cadillac is zich momenteel compleet aan het heruitvinden, met een strategie die zelfs tot 2035 loopt. In die strategie zit ook Europa, wist Cadillac President Johan de Nysschen te zeggen. Eigenlijk grappig, als je weet dat moederbedrijf van Cadillac, GM, laatst nog Opel verkocht om zich zo volledig terug te trekken van de Europese markt. Al moeten we de nieuwe Europese push niet meteen morgen verwachten.

Zo spreekt de Nysschen over een aanval die pas na 2025 duidelijk moet worden. Eerst moet het merk namelijk haar producten in orde krijgen voor de VS en China. Daarbij horen nieuwe crossovers zeker bij de plannen, want China kan de SUV's / Crossovers van het merk wel smaken. Meer nog, China was in 2017 groter qua verkoop voor Cadillac dan de VS. In totaal sleet het merk vorig jaar 356.467 voertuigen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws