Porsche 718 Cayman GT4 is er eentje om naar uit te kijken

porsche-cayman-gt4-render-2018

Nu de Cayman aan een turbogeladen viercilinder hangt moet je al uitkijken naar de GT4 voor je atmosferische zescilinder-punch. Eentje om naar uit te kijken dus, de 718 Cayman GT4.

Alsof een engel vanuit de hemel kwam om het goede nieuws te brengen. Ja, er komt een GT4 van de huidige Cayman en ja, hij zal terug een atmosferische zescilinder boxermotor krijgen. Dat wist Andreas Preuninger, hoofd van de meest performante modellen bij Porsche te zeggen. Meer nog, dat blok is een teruggeschroefde 4-liter vanuit de 911 GT3 en kan je desgewenst bedienen met 3 pedalen (lees: mét handbak).

Een soort van 911 GT3 light dus. Met een vermogen dat nog steeds over de 400 pk-grens zal kijken. Eveneens 'light' door het lagere gewicht dat deze GT4 voor zal kunnen leggen. Het nadeel? Volgens kenners zal het nog tot volgend jaar duren voor Porsche het doek zal trekken van deze 718 Cayman GT4.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Doohie 12:25
afbeelding van Doohie

Nog een nadeel...
De partikelfilter (roetfilter voor benzine)
Verplicht op elke nieuwe wagen vanaf september 2018
Jammer..zal zeker invloed hebben op geluid.

Waxweazel 10:02
afbeelding van Waxweazel

Ik ben vooral benieuwd naar het extra gewicht doordat zo een grote motor komt in te liggen. Een 4L 6-cilinder zal toch wel een stuk meer gewicht hebben dan hun 2.0Turbo vrees ik.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws