Subaru dit jaar nog met eigen 'Prius' op de markt

subaru-phev-prius-tech-render

Volgens Amerikaanse media zal Subaru dit jaar nog een plug-inhybride lanceren. Dit om in regelgeving te zijn met lokale wetten in Californië. Wat we nu al weten over die Subaru met stekker?

Iedereen aan de stekker en dus ook Subaru. Sneller dan gedacht trouwens, want volgens de laatste berichtgevingen uit de VS is het dit jaar al van dattum. De reden voor de snelle lancering zou deels te vinden zijn bij de ZEV-wet van Californië en 9 andere staten. Die wet bepaalt dat automerken in die staten een minimum aan groene (lees: EV, PHEV en waterstof) wagens moeten verkopen. Een lastig verhaal natuurlijk als je enkel maar vierwielaangedreven geraak-overal-machines verkoopt. Zoals Subaru bijvoorbeeld. Tijd dus voor een plugger.

Die auto kan wel eens Evoltis gaan heten, een naam die Subaru in de VS patenteerde met de 1B-code. Een code die impliceert dat het niet enkel een vastlegging is maar dat ze ook daadwerkelijk de naam zullen gebruiken. Los daarvan kan de naam natuurlijk ook gewoon gebruikt worden voor het elektrisch systeem van dat merk. Net zoals Volvo bijvoorbeeld Twin Engine gebruikt.

Nu we het over dat elektrisch systeem hebben, dat is niet geheel in eigen huis ontwikkeld. Subaru heeft namelijk een partnership met Toyota (GT86/ BRZ, weet je wel) en ingenieurs van Subaru hebben eerder al grif toegegeven dat ze bij Toyota zijn gepasseerd om de technologie van de Prius PHEV te lenen. Waardoor jawel, de nieuwe plug-in van Subaru eigenlijk Prius-DNA heeft.

Wat dan met vierwielaandrijving (een heilig graaltje van Subaru)? Wel, in Japan verkoopt Toyota de Prius PHEV met een extra motor op de achteras, vierwielaandrijving dus. Verwacht dan ook maar dat die set-up naar de Evoltis zal gaan. Of de plugger ook nog dit jaar naar Europa komt, dat is koffiedik kijken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws