BMW M5 lekt Competition plunje (2018)

bmw-m5-competition-leak-2018

Iets binnen de vier muren houden lijkt een bijna onmogelijk taak voor BMW en dat zegt veel over de populariteit van het merk. Dit jaar nog zal BMW de M5 uitrusten met het Competition Package, de info daarvan staat nu al te grabbel op het wereldwijde web.

Echt wereldschokkend is dit nieuws natuurlijk niet, want net zoals bij andere M'ers is het Competition Package eentje die voor een subtiel snuifje meer show en go zorgt. Vergelijk het met het Sport Chrono-pakket bij Porsche. De M5 Competition, die zal het doen met 625 pk en 800 Nm uit zijn 4.4-liter V8. Moest je de cijfers niet van buiten kennen, dat is 25 extra pk's en 50 Nm meer koppel.

Dankzij de geoptimaliseerde motor doet de zakenberline een sprintje naar de honderd in amper 3,3 seconden. Topsnelheid? Die zal boven de 300 km/u leggen. Meer dan vlot genoeg dus. Verder nog mechanische aanpassingen? Jawel, een sportuitlaat en een aangepaste ophanging. Op showvlak herken je de M5 met Competition-pakket aan de zwarte accenten, specifieke velgen en zwart 'Competition'-logo achterop.

bmw-m5-competition-leak-2018

Volgens BMW-fans zal de performante M5 volgende week worden voorgesteld om dan eind dit jaar naar de eerste klanten te rollen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws