Ford wil noodstop in rijopleiding, jij ook?

ford-driving-skills-for-life-2015_02

Als het aan Ford ligt, wordt de rijopleiding niet alleen realistischer maar wordt daar ook de noodstop aan toegevoegd. Want een geoefend rijder panikeert minder wanneer hij een noodstop maakt.

Ford leert de noodstop zelf al aan bij de deelnemers van hun 'Driving Skills for Life' programma, waarbij elk jaar een aantal jonge chauffeurs op de Ford Lommel Proving Ground hun rijkunsten kunnen gaan aanscherpen. Intussen zijn er al 2.910 deelnemers over de afgelopen jaren.

nog niet correct

Tijdens die oefeningen laten de Ford-instructeurs de leerlingen een noodstop uitvoeren. Uit de afgelopen edities bleek dat nog heel wat bestuurders de noodstop in rechte lijn niet correct uitvoeren. Dat is jammer, want een correcte noodstop kan een ongeval voorkomen. Wie dat op voorhand correct aanleert, kan zelfs jaren later nog teren op die aangeleerde reflexen.

Daarom lanceert Ford in België alvast een charter in de automobielwereld. Daarmee wil ze druk zetten op de overheden om de noodstop in rechte lijn op te nemen in de rijopleiding. Het charter heeft als doel het aantal ongevallen en slachtoffers op de weg te verminderen. En wat ons betreft zijn er wel meer onderdelen van de rijstages die daarin mogen voorkomen. De ondertekenaars van het charter - daar zit Autofans ook tussen - zijn het er allemaal over eens dat het aanleren van de noodstop ongevallen zal vermijden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick 10:19
afbeelding van Yannick

zeker wel... en kijken naar waar je wél wil gaan ipv recht naar de plaats te sturen waar je NIET wil op rijden.

Kevin 11:21
afbeelding van Kevin

Helemaal mee eens =)

John 16:30
afbeelding van John

Mijn vrouw leert momenteel rijden en ik heb haar toch al een paar keer een noodstop laten maken. Wou haar laten voelen wat ABS is en dat je het pedaal niet mag lossen. Ik ben dus ook voor, alleen hoop ik, dat het niet weer geld moet kosten...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws