Hyundai ontkent met klem FCA-overnameplannen

hyundai-fca-ontkenning

Een gezant van Hyundai heeft laten vallen dat het gerucht dat het merk aast op de Fiat Chrysler-groep absoluut geen fundering heeft om op te staan. Waardoor de bal dus even terug in het 'niet waar'-kamp ligt. Maar voor hoe lang?

Kijk, we willen gerust automerken geloven maar het verleden heeft eerder al doen uitschijnen dat ze niet altijd te vertrouwen zijn (nee, we hebben het niet alleen over dieselgate). Kijk maar laatst nog naar de overname van Opel door PSA, de maanden voor die overname was het ook continue een welles/ nietes. Begrijpbaar natuurlijk, want bedrijven willen pas naar buiten komen met nieuws als het 100% zeker is. Behalve als je FCA heet natuurlijk, want daar veranderen de plannen en intenties on the fly.

Hoe dan ook, het hoofd van de fleetafdeling van Hyundai UK heeft laten weten dat er absoluut geen overname in de pijplijn zit. Waardoor het gerucht begraven mag worden, toch? Nou... je kan natuurlijk ook altijd de vraag stellen waarom die Michael Stewart op de hoogte zou zijn van de plannen. Alsof Mong-koo Chung - de CEO van Hyundai - op een maandagochtend even zou bellen naar Stewart om te vragen of zo'n overname nu een goed idee is of niet. Nee, zaken zoals dit worden achter gesloten deuren door de groten van de industrie (met boekhouders dichtbij) besproken.

De komende maanden zullen dus uit moeten wijzen of Michael Stewart, Director of Fleet UK, het bij het rechte eind heeft. Al zal vooral veel afhangen van de beurskoers van de Fiat Chrysler-groep, want Hyundai zou enkel willen kopen als de aandelen laag staan. Of zo gaat het gerucht toch.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws