Patentbeelden DS 3 Crossback duiken op

ds-3-crossback-patent-leak-2018_05

Hij moet de fakkel overnemen van de DS 3 én het volumemodel voor DS worden in Europa, de 3 Crossback. Gelekte patentbeelden tonen ons alvast een eerste beeld van de op til staande crossover. Gaat dit het submerk van Citroën redden?

We moeten er niet flauw over doen, Citroën had met de DS3 een klein succesje maar sinds DS een op zichzelf staand merk is valt er niet veel soeps te rapen. Moeder PSA hoopt daar stelselmatig verandering in te brengen door een groep nieuwe modellen uit te rollen. De 7 Crossback was de eerste van die nieuwe generatie - en meteen ook een nieuw vlaggenschip - binnenkort betreedt de 3 Crossback het toneel. Die zal de DS 3 gaan vervangen en hatchback-vormen in gaan ruilen voor crossover-looks.

ds-3-crossback-patent-leak-2018

Daarvan krijgen we nu - door de magie van het internet - patentbeelden te zien. Waardoor we eigenlijk een meer dan goed zicht hebben op de uiteindelijke productieversie. Net zoals de 7 Crossback schuwt het kleintje de excentrieke styling niet. Met een derrière die wat lijnen overneem van die 7 Crossback, een flank die knipoogt naar de DS 3 met de "vin" op de B-stijl en een front met opvallend koplampwerk.

ds-3-crossback-patent-leak-2018

De 3 Crossback - een rivaal voor de Audi Q2, Mazda CX-3, Hyundai Kona en co - is de eerste van de Peugeot Citroën Groep die mag rollen op het CMP-platform. Fundamenten die klaar zijn voor elektrificatie. Waardoor er dus een elektrische DS 3 Crossback op de planning staat naast versies met reguliere verbrandingsmotor. Dit najaar zal DS haar nieuwste model met grote trom onthullen op het autosalon van Parijs.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws