Automobielartiest Clovis overleden

clovis-working_0

Eén van de jeugdhelden van de dertigers onder de Autofans is afgelopen donderdag overleden. Hij werd 72 jaar.

Claude Viseur, met artiestennaam Clovis, was een tekenaar met een hart voor auto's. In de jaren 70 begint hij in de Studios Belvision in Brussel aan zijn carrière. Die tekenstudio is bekend van Asterix en Lucky Luke. In 1973 neemt hij deel aan een wedstrijd met als thema Michel Vailliant. Daar wordt zijn passie voor auto's duidelijk. Hij maakt er kennis met Jean Graton, geestelijke vader van Michel Vaillant, waarna hij gedurende 8 jaar mee gaat tekenen aan de stripreeks.

Die invloed zie je ook in de dynamische tekeningen die Clovis nadien op papier zet. In de jaren 90 trekt hij naar Frankrijk om zijn tekentalent daar ook tentoon te spreiden. Daar leert hij het schilderen apprecieren, waarna ook dat deel van zijn oeuvre gaat uitmaken.

Nadien verlaat hij de publicitaire tekeningen om zich beter te kunnen concentreren op de particuliere markt. Wel kan je zijn tekeningen nog vaak zien verschijnen in de AutoGids. Voor de 70e editie van de 24h van Spa dit jaar maakte hij nog de affiche.

"Tout petit à l'école, j'étais puni quand je dessinais dans mes cahiers. Maintenant je suis payé pour le faire. Que rêver de mieux?"

Clovis is afgelopen donderdag 19 juli overleden. Hij werd 72 jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws