Nederlanders zitten zonder benzine

cable-daylight-garden-942540

Vanwege de warmte is er in Nederland een benzineschaarste. Heel wat brandstofstations komen daardoor zonder benzine te staan.

Niet alleen de droogte is de oorzaak in de schaarste, al is het wel de opvallendste. Vanwege die aanhoudende droogte is het waterpeil op de rivieren gedaald en daardoor kunnen de schepen minder zwaar beladen worden. Daheeft dan weer tot gevolg dat er telkens minder van het goedje tot bij de brandstofdepots wordt gebracht.

Daarnaast stelt het Nederlandse Tankstations BETA, de belangenvereniging in de sector, dat er een nijpend tekort is aan gekwalificeerde chauffeurs. Niet iedereen mag zomaar met brandstof in de laadbak rondrijden, daar moet je een speciale opleiding voor gevolgd hebben.

havenlek

Een derde oorzaak is een brandstoflek in de haven van Rotterdam, eind juni. Ook daar is een hele hoop brandstof verloren gegaan.

BETA zegt zelf dat ze dagelijks telefoontjes krijgt van pomphouders. Die staan dan een paar uur droog, al kan dat soms tot drie dagen oplopen. Dat is nefast voor de omzet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws