Lightyear One: elektrokar die zichzelf van stroom voorziet

lightyear-one-2018_01

Een elektrische auto die je bij een hele maand gebruik niet in het stopcontact moet steken, het klinkt als een complete utopie. Toch denkt het Nederlandse Lightyear de heilige graal te hebben ontdekt. En met de One willen ze een auto lanceren die van het stopcontact eerder een uitzondering, dan de norm maakt.

Stoere praat natuurlijk, dat zullen ze bij Lightyear zelf ook wel begrijpen. Toch willen ze met de One de markt wakker schudden. Of beter nog; met de technologie in deze One. Want je kan er prat op gaan dat het bedrijfje hoopt dat één of andere grote constructeur de technologie op koopt in licentie. Zoals Techrules al jaren de turbine aan de man probeert te brengen.

lightyear-one-2018

Nu goed, even terug naar deze Lightyear One, een elektrische auto dus. Wat er nu juist zo uniek aan is? Lightyear zegt dé technologie te hebben ontwikkeld om maandenlang rond te rijden zonder op te moeten laden. Hoe juist? Wel, daar blijven ze nog wat geheimzinnig over maar een combinatie van een straffe batterij met een range van 800 kilometer en - jawel - zonnepanelen moeten zorgen dat opladen eerder uitzondering dan norm wordt.

lightyear-one-2018

De bedoeling is trouwens om daadwerkelijk een productiemodel te lanceren. Daarvoor moet je wel eerst even 119.000 euro overschrijven. Toch als je zeker één van de eerste honderd exemplaren in handen wilt hebben die in 2020 moeten gebouwd worden. Kan je wachten tot nummertje 501, dan moet je maar 4.000 euro overschrijven. Toch maar eerst zien, dan geloven, Lightyear?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws