Mercedes schetst nieuwe GLE

mercedes-gle-teaser-2018_01

Met de onthulling van de EQC achter de rug kan Mercedes de hypetrein starten voor het volgende nieuwe product van het merk met de ster. Dat zal volgens de roadmap de nieuwe generatie GLE zijn. Een eerste schets daarvan toont alvast een evolutionair design.

Naast de SLC één van de oudste modellen in het Mercedes-gamma, de GLE. Zijn fundamenten kennen dan ook nog, net zoals die SLC, een andere naam. Want in 2011 was de GLE nog gewoon de ML. Het was met de facelift in 2015 dat Mercedes besloot de ML door het leven te laten gaan als GLE. De naam mag dus relatief nieuw zijn, de basis is bijna acht jaar oud. Waardoor een nieuwe generatie om de hoek loert.

Van die nieuwe GLE heeft Mercedes alvast een eerste plaatje wereldkundig gemaakt. Het is te zeggen; een schets. Daarop zien we knijtergrote velgen en ononderbroken oppervlakten. Zaken die je waarschijnlijk niet zal zien op het productiemodel. Al krijgen we toch een eerlijk zicht op de nieuwe generatie. Die lijkt weinig af te wijken van zijn voorganger.

Zo blijft de typerende schuine C-stijl aanwezig en de achterste zijruit die optisch wordt verbonden met de achterruit. Verder lijkt dit vooral op een GLC met designkenmerken van de GLE over. Niet verrassend natuurlijk, want ook C, E en S lijken stiekem hard op elkaar bij Mercedes. Verwacht de GLE dit jaar nog in het echt te mogen aanschouwen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws