Is de Kia K3 GT bijna hetzelfde als de Kia ProCeed?

kia-k3-gt-2018_3

Van gelekte beelden over de Proceed geen sprake, maar een paar uur voor de onthulling van die ProCeed toont Kia de K3 GT voor thuisland Zuid-Korea.

Alle mopjes over de K3-benaming ten spijt, buiten ons land gebruiken ze die groepsnaam ook voor andere dingen. In Korea hebben ze de naam in het gamma van Kia zitten, naast onder andere de K7.

De K3 GT is de breakversie-die-er-geen-is van de K3. Het gaat om een vijfdeursversie van hun compacte middenklasser die ergens tussen de Ceed hatchback en de Ceed Sportwagon in wordt geplaatst. In Korea hebben ze ook nog de K3 sedan rijden, straks komt er bij ons ook nog de ProCeed bij.

kia-k3-gt-2018

De looks van de K3 GT doen alvast wat denken aan de BMW 5 GT en diens 4 GT-broertje destijds. De K3 krijgt een 1.6 met 123 pk en de keuze tussen manuele of cvt-versnellingsbak, de K3 GT krijgt een 1.6 Turbo met 204 pk, gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Binnenkort wordt het model ook in de USA gepresenteerd ...als vijfdeurs Kia Forte, met een 150 pk sterke 2.0 benzinemotor.

Tijdstip: 10:34
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
kwiepneus 22:40
afbeelding van kwiepneus

Ik begrijp niet goed waarom ze quasi 2 dezelfde maar toch verschillende auto's maken. Vanuit kostenoogpunt snijdt zoiets toch geen hout? Kan de redactie daar een verklaring voor geven?

Uw reactie

acce-2019

Recente reacties

acce-2019

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws