Tesla draait op vrijwilligers

model_3_red

Amerikanen die het voorbije weekend hun nieuwe Tesla in ontvangst gingen nemen, werden met open armen ontvangen… door andere Tesla-klanten. Huh?

Hier in Europa merken we het nog niet zo, maar in Noord-Amerika loopt de verkoop van Tesla als een trein. Het voorbije semester zijn van de Model 3 in de Verenigde Staten meer exemplaren verkocht dan van de Audi A4, BMW 3-Reeks en Mercedes C-Klasse… samen. En dat is duidelijk nog maar het begin, want de constructeur wil het derde trimester van het jaar afsluiten met een persoonlijk record qua verkoopcijfers. Daarom stonden het voorbije weekend duizenden Model 3’s te wachten op hun nieuwe eigenaars bij dealers die eigenlijk nog voorzien zijn op het druppelsgewijs afleveren van de dure Model S en X. Elon Musk tweette dat elke klant waarschijnlijk recht had op gemiddeld twee minuten uitleg. Of anders gezegd: betalen, tekenen en vertrekken, dankuwel.

Fanboys to the rescue

De bij wijlen licht hysterische fanbasis van het merk besloot dat dit niet kon en verenigde zich. Talrijke Tesla-eigenaars zakten af naar de dealers om de nieuwe klanten op te vangen. Nadat een officiële verkoper het papierwerk had afgerond, namen de vrijwilligers het over en gingen ze met de nieuwe klanten door alle functies van de elektrische berlines. Als je je nog zou afvragen waarom Elon Musk liever geen vakbond toelaat in zijn bedrijf…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws