VAB voert autodelen in bij leswagens rijschool

cambiovab-leswagenhuren-autodelen

Autodelen is een fenomeen in opmars. Ook bij de VAB Rijschool hebben ze dat gezien. Vanaf eind september verhuren ze hun leswagens aan leerling-autobestuurders.

Als je klaar bent om je rijbewijs te halen, maar door omstandigheden geen auto kan veroorloven of ter beschikking hebt, zit je met een examenprobleem. VAB gaat samenwerken met Cambio autodelen om een huurleswagen ter beschikking te stellen van de leerling-chauffeurs.

Door de jongere al van bij de start van zijn rijbewijs-carrière vertrouwd te maken met het systeem van autodelen hoopt VAB meer mensen te kunnen overtuigen om geen eigen auto aan te kopen maar er eentje uit te lenen wanneer ze 'm nodig hebben.

bekwaamheid aantonen

Je betaalt bij de start een opstartkost van 35 euro, nadien betaal je 17,5 euro per uur dat je de wagen uitleent. Er zijn geen waarborg of abonnementskosten aan verbonden. Wel verwacht VAB dat je minstens 6u rijles gevolgd hebt en met een begeleider rijdt die het vormingsmoment volgde. Heb je 20u rijles op je actief en heb je daarvoor je bekwaamheidsattest, dan mag je alleen de baan op.

Vanaf eind deze maand kan je een leswagen huren in Gent, Antwerpen of Leuven. Of het project nadien ook naar andere steden wordt uitgebreid, hangt af van de populariteit in die drie steden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
kohen avi 14:13
afbeelding van kohen avi

ik wil zich leren rijden en heb geen auto bij en niet genoeg geld om zoveel te betalen heben juli en oplossing

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws