Rode Kruis Oostenrijk kiest Land Rover Discovery

land rover discovery rode kruis

Het nieuwste werkpaard van het Oostenrijkse Rode Kruis luistert naar de naam Discovery. Land Rover Discovery.

De emergency response-eenheid van het Oostenrijkse Rode Kruis heeft zijn actieterrein opnieuw uitgebreid. Zopas namen ze een speciale Land Rover Discovery in ontvangt die is ingericht als mobiele commandocentrale. Het resultaat is een doorontwikkeling op basis van de conceptauto Project Hero, en het gevolg van een achttien maanden durende samenwerking tussen Land Rover Special Vehicle Operations en het Oostenrijkse Rode Kruis.

land rover discovery rode kruis

De Discovery is verder nog voorzien van de meest moderne communicatiemiddelen en een geavanceerde drone met acht rotors. De drone is uitgerust met een warmtecamera met groot bereik. Daarmee kunnen mensen tot afstanden van 440 meter te zien zijn en voertuigen tot op bijna een kilometer. De Discovery zal door het Rode Kruis worden ingezet als mobiel zenuwcentrum voor de coördinatie van de hulpverlening bij rampen. Andere speciale voorzieningen zijn onder meer vier radio-antennes, 360 graden-verlichting en een in de laadruimte geïntegreerde en in koolstofvezel uitgevoerde communicatiemodule. Daarmee zijn de medewerkers van het Rode Kruis in staat de noodhulp te coördineren zodra zij aankomen op de plaats van de ramp, ongeacht of het dag of nacht is.

land rover discovery rode kruis

Onder de kap van de Defender zit de vertrouwde en 258 pk sterke 3,0-liter TD6 dieselmotor. Land Rover steunt het Rode Kruis al sinds 1954. Wie de Discovery van dichtbij wil zien kan daarvoor terecht op de Land Rover-stand van het Salon van Parijs.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws