Schrijft autoverkoop China voor het eerst in 30 jaar rode cijfers?

china-autoverkoop

Na een markt die bijna dertig (!) jaar groei kende lijkt het er op dat China 2018 zal afsluiten met minder verkochte auto's dan 2017. Geen vrees echter, automerk met zware investeringen in China, het blijft nog steeds de grootste markt ter wereld.

Sinds 1990 kan de Chinese automarkt jaar na jaar groeiende cijfers voorleggen. Waardoor ongeveer de gehele auto-industrie naar China getrokken is om potentiële klanten te zoeken. Geen kale reis, want sinds 2009 is China de grootste automarkt ter wereld. Groter dan de VS. Er lijkt echter een einde te komen aan de groene cijfers. Want tellingen wijzen er op dat er tot oktober in 2018 maar liefst 0,1 % minder auto's werden verkocht! Toegegeven, een scheet in een fles.

Het is namelijk niet uitgesloten dat automerken uitpakken met stevige kortingen om alsnog groene cijfers voor te kunnen leggen. Om de investeerders te paaien bijvoorbeeld. Ook nog; hoewel de markt dus voor het eerst in bijna dertig jaar een daling kent (bij tussentijdse cijfers), werden er dit jaar nog steeds 22,87 miljoen auto's aan de man gebracht. Dat is ruwweg 11 keer het aantal auto's dat België jaarlijks aan de man weet te brengen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws